HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP URANUSPLOP SPECIALS

"Plop en de wenssteen"

Geschreven door Nico De Braeckeleer
In een regie van Bart van Leemputten

Plop is jarig. Er is taart en hij krijgt cadeautjes! Van Kwebbel krijgt hij een sjaal en van Lui een hoofdkussen. Alleen Klus heeft weeral niet aan een cadeautje gedacht. Omdat Klus dan zelf geen cadeautje krijgt als hij jarig is, haalt Klus buiten snel een kei. Klus liegt en zegt dat de kei eigenlijk een wenssteen is: Plop mag één wens doen en die zal dan uitkomen. Plop gelooft niet echt in de wenssteen, maar hij doet toch een wens. Hij wenst dat het 100 dagen lang elke dag zijn verjaardag is. Klus is erg verrast, maar natuurlijk wil hij niet toegeven dat de wenssteen vals is. Daarom zorgt hij ervoor dat iedereen denkt dat het ook echt elke dag Plops verjaardag is.

Bovendien staan er extra Plopverhaaltjes op deze DVD + ook de videoclip.

"Plop en de kabouterkermis"

In deze leuke Plopspecial wordt het kabouterbos helemaal omgetoverd tot een groot kermisfeest. Plop organiseert dit jaar namelijk de kabouterkermis. Zijn vrienden willen hem graag helpen. Plop houdt een eettentje open, Lui opent een pottenkraam en Kwebbel een kabouterwip, Smal een spiegelpaleis en Smul een kraam waarin je met taarten kan gooien. Alleen Klus doet niet mee. Klus wil liever zelf plezier maken. Iedereen kijkt vreemd op als er een nieuwe kermiskabouter langskomt. Kabouter Ziener voorspelt de toekomst van de andere kabouters…

Bovendien staan er 8 extra Plopverhaaltjes op deze DVD + ook de videoclip: "Touwtrekken", "Eendjes vissen", "Stoelendans", "Het hobbelkonijn", "Zaklopen", "De draaimolen", "De glijbaan" en "Het kraampje van Smul".

 

"Plop en de brandweerkabouter"

Geschreven door Nico De Braeckeleer
In een regie van Bart van Leemputten

 

Brandweerkabouter Kwiek komt naar het kabouterbos om zijn achterneefje Lui een bezoekje te brengen. Plop, Smal, Klus en Kwebbel schrikken wel even als ze Kwiek zien, want hij lijkt als twee druppels water op Lui. Alleen is de brandweerkabouter heel wat kwieker, fitter en stoerder dan hun vriend Lui. Al snel zijn alle kabouters dan ook onder de indruk van de dappere Kwiek. Plop laat Kwiek logeren in zijn melkherberg. Klus wil speciaal voor Kwiek een supergoeie grap bedenken. Smal en Kwebbel krijgen zelfs vlinders in de buik en worden allebei verliefd op de brandweerkabouter. Alleen Lui is niet zo tevreden met de komst van zijn achterneefje, want iedereen heeft alleen nog maar oog voor Kwiek. Lui blijft niet bij de pakken zitten en besluit net zo’n stoere held te worden. Maar hoe word je een held?