HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

VLAAMSE FILMPJES

Het blauw van Ayla

 

 

ALGEMENE INFO

   

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Uitgeverij Averbode

Cover:

Peter Nuyten

Genre:

Bovennatuurlijk thrillerdrama
Datum verschijning: juni 2009

Uitvoering:

paperback

Omvang:

32 blzn.

Leeftijd:

10+ (9-14 jaar)

(terug naar 'menu HET BLAUW VAN AYLA')

KORTE INHOUD

Mijn hart wipte tot in mijn keel toen ik de zacht fluisterende stem achter me hoorde. Gealarmeerd draaide ik me om. Mijn adem werd bruusk afgesneden en ik zette verschrikt een pas achteruit toen ik zag dat er iemand op mijn bed zat. Een jongen. Maar niet zomaar een jongen. Hij was doorzichtig.


(terug naar 'menu HET BLAUW VAN AYLA')FRAGMENT

Toen ik de mannelijke verschijning beter durfde bekijken, zag ik de verbazing die zijn gezicht tekende. De verbazing veranderde in ongeloof. Ongeloof in angst. Angst in paniek.
De man was radeloos omdat hij zijn spiegelbeeld niet kon zien. Uit ervaring wist ik dat geesten geen spiegelbeeld hebben. Dat de man zich daarover verbaasde betekende dat hij niet wist dat hij dood was. Zijn ogen straalden pure doodsangst uit. Maar hij hoefde niet meer bang te zijn van de dood. Hij was al dood.
De man kreeg tranen in de ogen en wist zich geen houding te geven. Hij staarde naar zijn handen, schrok omdat hij die niet zag en wankelde enkele passen achteruit.
De man opende zijn mond, waarschijnlijk om aan de dame in de rode jurk te vragen wat er aan de hand was, maar er kwam geen enkele klank uit zijn mond. Hij greep naar zijn keel en maakte de beweging om die te schrapen, maar nog steeds klonk er geen geluid.


(terug naar 'menu HET BLAUW VAN AYLA')

(terug naar 'menu BOEKEN')