HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

MANON OP DE MANEGE 6: "PONYLIEFDE"

Gesigneerd exemplaar "PONYLIEFDE" HIER bestellen !!!


 

 

ALGEMENE INFO

MANON OP DE MANEGE is een jeugdboekenreeks over paarden voor meisjes vanaf 8 jaar. In deze reeks volgen we de twaalfjarige Manon die dol is op paarden en ponyrijlessen volgt in manege “La Amazona”. Manon kan niet alleen goed paardrijden, maar heeft ook een speciale gave om met paarden om te gaan.

"PONYLIEFDE" verscheen maart 2019 bij Bakermat. Frieda Van Raevels verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "PONYLIEFDE" is het zesde boek uit een paardenreeks boordevol liefde voor paarden.

MANON OP DE MANEGE is een spin-off van HARTSVRIENDINNEN. De twee reeksen lopen naast elkaar, en verschillende dezelfde personages komen voor in de twee boekenreeksen.

 

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Frieda Van Raevels
Vormgeving: Bakermat

Genre:

Paardenboek, familie, vriendschap
Datum verschijning: maart 2019

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 14,95

Leeftijd:

8+ (8-13 jaar)

ISBN:

9789059246706

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


KORTE INHOUD

Manons grote liefde zijn pony’s, paarden en het leven op de manege. Maar voor de eerste keer voelt ze ook iets voor een jongen. Ze weet niet goed wat ze moet doen. Paarden en pony’s zijn veel leuker dan jongens, toch? De liefde bloeit intussen overal op de manege, want haar papa en Saskia bereiden hun huwelijksfeest voor, net als meneer Jules en Barbara, en Daan is onzeker over zijn eerste kus met Lies. Maar al die romantische ontwikkelingen worden verstoord wanneer Donut, de pony van Manon, wordt ontvoerd…

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


FRAGMENT

Ik lag op mijn bed en staarde wezenloos naar het plafond. Het kussentje waarop het hoofd van een Falabella pony was afgebeeld klemde ik tussen mijn armen. Tranen bleven uit mijn ogen stromen en maakten mijn lakens nat. Mijn papa was mij een warme beker chocomelk komen brengen. Saskia had mij mijn favoriete boterkoekjes gebracht. Daan was me komen troosten. En zelfs Myrthe was even langs geweest om te vragen hoe ik me voelde. Hoe ik me voelde? Nou, rotslecht! De politie was langs geweest. Zij hadden beloofd om naar Donut op zoek te gaan, maar het was nu al bijna middag en ze hadden nog steeds niets van zich laten horen.


(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')

(terug naar 'menu BOEKEN')