HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

MANON OP DE MANEGE 5: "DE PONYSHOW"

Gesigneerd exemplaar "DE PONYSHOW" HIER bestellen !!!


 

 

ALGEMENE INFO

MANON OP DE MANEGE is een jeugdboekenreeks over paarden voor meisjes vanaf 8 jaar. In deze reeks volgen we de twaalfjarige Manon die dol is op paarden en ponyrijlessen volgt in manege “La Amazona”. Manon kan niet alleen goed paardrijden, maar heeft ook een speciale gave om met paarden om te gaan.

"DE PONYSHOW" verscheen mei 2018 bij Bakermat. Frieda Van Raevels verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "DE PONYSHOW" is het vijfde boek uit een paardenreeks boordevol liefde voor paarden.

MANON OP DE MANEGE is een spin-off van HARTSVRIENDINNEN. De twee reeksen lopen naast elkaar, en verschillende dezelfde personages komen voor in de twee boekenreeksen.

 

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Frieda Van Raevels
Vormgeving: Bakermat

Genre:

Paardenboek, familie, vriendschap
Datum verschijning: mei 2018

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 14,95

Leeftijd:

8+ (8-13 jaar)

ISBN:

9789059245648

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


KORTE INHOUD

Manon en alle andere jonge amazones en ruiters van manege ‘La Amazona’ gaan samen een fantastische ponyshow geven. De rijkunsten en trucjes worden druk ingeoefend. Daan zorgt voor extra spektakel, want hij gaat westernrijden. Manon is in de wolken, maar dan blijkt dat haar papa en Saskia samen een kindje verwachten. Manon, Myrthe en Daan krijgen een babyzusje of babybroertje! Niet iedereen is daar even gelukkig mee. En Manon, die weet totaal niet hoe ze moet omgaan met baby’s. Daarom stelt haar vriendin Amélie voor om te oefenen en te gaan babysitten…

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


FRAGMENT

‘Ik heb nog een idee voor de ponyshow,’ zei ik. Ik wilde net mijn idee van het ponyvoetbal voorstellen, toen Sally me onderbrak. ‘Ik heb ook een leuk idee,’ riep ze. ‘Waarom gaan we niet ponyvoetballen?’ De grond leek even onder mijn voeten weg te zakken toen ze dit zei. Door de gemene grijns op haar gezicht en die korte, intense blik naar mij, besefte ik dat ze had gehoord wat ik had gezegd tegen meneer Jules. Ze ging er met mijn idee vandoor! Ik moest me inhouden om er iets over te zeggen. Dit was wel een hele lage streek van haar.


(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')

(terug naar 'menu BOEKEN')