HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

MANON OP DE MANEGE 4: "HET PONYPARADIJS"

Gesigneerd exemplaar "HET PONYPARADIJS" HIER bestellen !!!


 

 

ALGEMENE INFO

MANON OP DE MANEGE is een jeugdboekenreeks over paarden voor meisjes vanaf 8 jaar. In deze reeks volgen we de twaalfjarige Manon die dol is op paarden en ponyrijlessen volgt in manege “La Amazona”. Manon kan niet alleen goed paardrijden, maar heeft ook een speciale gave om met paarden om te gaan.

Het vierde boek van MANON OP DE MANEGE "HET PONYPARADIJS", verscheen oktober 2017 bij Bakermat. Frieda Van Raevels verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "HET PONYPARADIJS" is het vierde boek uit een paardenreeks boordevol liefde voor paarden.

MANON OP DE MANEGE is een spin-off van HARTSVRIENDINNEN. De twee reeksen lopen naast elkaar, en verschillende dezelfde personages komen voor in de twee boekenreeksen.

 

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Frieda Van Raevels
Vormgeving: Bakermat

Genre:

Paardenboek, familie, vriendschap
Datum verschijning: oktober 2017

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 12,95

Leeftijd:

8+ (8-13 jaar)

ISBN:

9789059243927

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


KORTE INHOUD

De droom van Manon wordt werkelijkheid: samen met haar papa en haar zusje gaat ze op manege ‘La Amazona’ wonen, een echt ponyparadijs. De kleine ergernissen die door de nieuwe woonsituatie ontstaan bij haar huisgenoten probeert ze op te lossen. Ook haar vriendin Amélie eist haar aandacht op, want die wil samen met Manon geld inzamelen om een dolfijn, een tijger, een panda en een gorilla te adopteren. Bovendien moet Manon zich met Donut voorbereiden op haar eerste springtoernooi. Als dat allemaal maar goed afloopt…

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


FRAGMENT

Nadat ik had ontbeten en mijn tanden had gepoetst, liep ik naar buiten en snoof de heerlijke geur van de manege op. Ik hield van de mix van geuren die op me af kwamen: hooi, mest, paarden, gras. Beter kon mijn leven niet worden, daar was ik van overtuigd. Hoewel ik geen specifieke taakjes had gekregen van Saskia, maakte ik samen met meneer Jules alle stallen van de pony’s schoon. Terwijl hij daarna de stallen van de grote paarden poetste, voerde ik de pony’s. Nieuw was het allemaal niet voor me, maar het voelde wel helemaal anders aan nu ik hier woonde. Ik hoefde er niet meer aan te denken om op tijd thuis te zijn, want ik was thuis, en alleen dat al maakte me dolgelukkig.


(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')

(terug naar 'menu BOEKEN')