HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

MANON OP DE MANEGE 3: "DE BABYPONY"

Gesigneerd exemplaar "De BABYPONY" HIER bestellen !!!


 

 

ALGEMENE INFO

MANON OP DE MANEGE is een jeugdboekenreeks over paarden voor meisjes vanaf 8 jaar. In deze reeks volgen we de twaalfjarige Manon die dol is op paarden en ponyrijlessen volgt in manege “La Amazona”. Manon kan niet alleen goed paardrijden, maar heeft ook een speciale gave om met paarden om te gaan.

Het derde boek van MANON OP DE MANEGE "DE BABYPONY", verscheen juni 2017 bij Bakermat. Frieda Van Raevels verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "DE BABYPONY" is het derde boek uit een paardenreeks boordevol liefde voor paarden.

MANON OP DE MANEGE is een spin-off van HARTSVRIENDINNEN. De twee reeksen lopen naast elkaar, en verschillende dezelfde personages komen voor in de twee boekenreeksen.

 

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Frieda Van Raevels
Vormgeving: Bakermat

Genre:

Paardenboek, familie, vriendschap
Datum verschijning: juni 2017

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 12,95

Leeftijd:

8+ (8-13 jaar)

ISBN:

978 90 5924 145 9

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


KORTE INHOUD

De geboorte van een veulen is iets heel moois. Manon heeft het al verschillende keren meegemaakt, maar het blijft bijzonder. Ze kijkt dan ook enorm uit naar de geboorte van het nieuwe pony veulen, of “de babypony” zoals haar vriendin Amélie het noemt. Ook Amélie wil erbij zijn wanneer Cupcake veulent en blijft daarom bij Manon overnachten. Maar op de manege is er ook nog ander groot nieuws…

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


FRAGMENT

‘Gaat het veulen geboren worden?’ ‘Ja!’ riep Amélie uit. ‘Er komt een babypony!’ ‘Als je wil, mag je gerust blijven,’ zei Saskia. ‘Ja, dat wil ik wel,’ zei Lies, al klonk ze niet echt overtuigd, wat me deed vermoeden dat ze bleef om bij Daan in de buurt te zijn en niet voor de geboorte van het veulen. Plots spoot er water tussen de benen van Cupcake. ‘Ze plast!’ zei Amélie. ‘Dat is vruchtwater!’ legde meneer Jules uit.


(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')

(terug naar 'menu BOEKEN')