HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

MANON OP DE MANEGE 2: "HET PONYTOERNOOI"

Gesigneerd exemplaar "HET PONYTOERNOOI" HIER bestellen !!!


 

 

ALGEMENE INFO

MANON OP DE MANEGE is een jeugdboekenreeks over paarden voor meisjes vanaf 8 jaar. In deze reeks volgen we de twaalfjarige Manon die dol is op paarden en ponyrijlessen volgt in manege “La Amazona”. Manon kan niet alleen goed paardrijden, maar heeft ook een speciale gave om met paarden om te gaan.

Het tweede boek van MANON OP DE MANEGE "HET PONYTOERNOOI", verscheen maart 2017 bij Bakermat. Frieda Van Raevels verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "HET PONYTOERNOOI" is het tweede boek uit een paardenreeks boordevol liefde voor paarden.

MANON OP DE MANEGE is een spin-off van HARTSVRIENDINNEN. De twee reeksen lopen naast elkaar, en verschillende dezelfde personages komen voor in de twee boekenreeksen.

 

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Frieda Van Raevels
Vormgeving: Bakermat

Genre:

Paardenboek, familie, vriendschap
Datum verschijning: maart 2017

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 12,95

Leeftijd:

8+ (8-13 jaar)

ISBN:

978 90 5924 301 9

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


KORTE INHOUD

Manon is dol op paarden en pony’s. Ze gaat paardrijden in manege “La Amazona” van Saskia en helpt haar met het verzorgen van de pony’s en het uitmesten van de stallen. Omdat Manon een speciale gave heeft om met paarden en pony’s om te gaan, geven de meisjes haar tijdens het ponykamp de naam “De Paardenprinses”. Manon denkt dat haar papa Saskia wel leuk vindt en bedenkt een plannetje om hen aan elkaar te koppelen. Zo kan ze twee grote dromen laten uitkomen: een nieuwe mama krijgen en op een manege gaan wonen!

(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')


FRAGMENT

Met bonkend hart reed ik met Donut de weide op waar ik de dressuurproef moest afleggen. Kalm blijven, kalm blijven, kalm blijven, herhaalde ik steeds in mijn hoofd. Ik besefte dat ik vooral kalm moest blijven voor Donut. Wat Daan had gezegd klopte waarschijnlijk wel: Donut voelde mijn nervositeit aan en werd er zelf zenuwachtig van. Ik fluisterde Donut rustig toe: ‘Doe maar gewoon alsof we in de manege rijden. Je moet niet denken aan al die toeschouwers. En ook niet aan die mevrouw van de jury in haar auto. Doe alsof jij en ik hier alleen zijn. Ik ken de oefening uit mijn hoofd, en jij ondertussen ook, daar ben ik zeker van. Laat ons gewoon voor ons plezier rijden. Er niet aan denken dat dit een wedstrijd is. Oké?’ Donut knikte even met zijn hoofd alsof hij me begreep.


(terug naar 'menu MANON OP DE MANEGE')

(terug naar 'menu BOEKEN')