HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

HARTSVRIENDINNEN 5: "I Love Music"

Gesigneerd exemplaar "Hartsvriendinnen 5" HIER bestellen!


 

 

ALGEMENE INFO

HARTSVRIENDINNEN is een jeugdboekenreeks voor meisjes vanaf 9 jaar. In deze reeks volgen we de dagelijkse belevenissen van drie hartsvriendinnen: Hanne, Fleur en Amélie. Deze drie meisjes van twaalf kennen elkaar al van in de kleuterschool. Ze hebben samen voor dezelfde middelbare school gekozen omdat ze elkaar niet kunnen missen. Ook hun grote passie delen ze met elkaar: dansen. Na school chatten, bellen en sms'en ze voortdurend met elkaar.

Het vijfde boek van HARTSVRIENDINNEN "I LOVE MUSIC", verscheen maart 2017 bij Bakermat. Kristel Steenbergen verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "I LOVE MUSIC" is het vijfde boek uit een meisjesreeks boordevol, liefde, romantiek en vriendschap.

   

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Kristel Steenbergen
Vormgeving: Bakermat

Genre:

Paardenboek, liefde, romantiek, vriendschap
Datum verschijning: Maart 2017

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 12,95

Leeftijd:

9+ (8-13 jaar)

ISBN:

978 90 5924 303 3

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN)


KORTE INHOUD

Fleur is enorm verdrietig wanneer haar vriendje Mats verliefd wordt op hun klasgenootje Fee. Amélie en Hanne willen hun hartsvriendin Fleur opbeuren en vragen haar om samen deel te nemen aan de muziekwedstrijd “Music Battle”. Hanne als zangeres, Amélie aan de drums en Fleur op haar gitaar. Fleur heeft daar geen zin in, tot ze hoort dat Mats en Fee samen meedoen aan de wedstrijd, want ze wil hen absoluut verslaan…

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN')


FRAGMENT

Het optreden van “Hartsvriendinnen” begon aarzelend. De stem van Hanne klonk niet zo vast als anders en Fleur speelde veel onzekerder dan in de garage van Amélie. Amélie zelf was wel heel goed. Ze leek energie te halen uit het enthousiasme van het publiek, want ze drumde zoals ze nog nooit had gedrumd. Ook al was dit een ballad met een traag drumritme, toch trok ze de aandacht wat naar zich toe. Ze verlegde ook de accenten een beetje dan tijdens hun laatste repetities. Door de zelfzekerheid van Amélie wonnen ook Fleur en Hanne stilaan aan vertrouwen. En tegen het midden van de song waren ze helemaal op dreef.


(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN')

(terug naar 'menu BOEKEN')