HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

HARTSVRIENDINNEN 2: "Een hart voor dieren

Gesigneerd exemplaar "Hartsvriendinnen 2 " HIER bestellen!


 

 

ALGEMENE INFO

HARTSVRIENDINNEN is een jeugdboekenreeks voor meisjes vanaf 9 jaar. In deze reeks volgen we de dagelijkse belevenissen van drie hartsvriendinnen: Hanne, Fleur en Amélie. Deze drie meisjes van twaalf kennen elkaar al van in de kleuterschool. Ze hebben samen voor dezelfde middelbare school gekozen omdat ze elkaar niet kunnen missen. Ook hun grote passie delen ze met elkaar: dansen. Na school chatten, bellen en sms'en ze voortdurend met elkaar.

Het tweede boek van HARTSVRIENDINNEN "EEN HART VOOR DIEREN", verscheen januari 2016 bij Bakermat. Kristel Steenbergen verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "EEN HART VOOR DIEREN" is het tweede boek uit een meisjesreeks boordevol, liefde, romantiek en vriendschap.

   

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Kristel Steenbergen
Vormgeving: Nele Van Looveren

Genre:

Meidenboek, liefde, romantiek, vriendschap
Datum verschijning: januari 2016

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

130 blzn.

Prijs:

€ 12,95

Leeftijd:

9+ (8-13 jaar)

ISBN:

9789059241435

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN)


KORTE INHOUD

Mats is op Fleur. Maar Fleur wil niet verliefd worden op Mats, want haar vriendin Hanne heeft een oogje op hem. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet verliefd wordt? Terwijl Fleur met deze vraag worstelt, vindt ze in het bos een gewond konijntje. Ze brengt het meteen naar het dierenopvangcentrum "De Tortelduifjes". Samen met haar twee hartsvriendinnen Hanne en Amélie helpt ze daar het diertje verzorgen. Maar dan komt ook Mats een handje helpen en gaat het hart van Fleur sneller slaan…

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN')


FRAGMENT

Fleur en Mats aaiden samen konijntje Snow. Af en toe raakten hun vingers elkaar even aan. Bij elke beroering voelde Fleur een elektrische schok door haar lichaam gaan. Sterretjes spatten als vuurwerk voor haar ogen uit elkaar. En toen wist ze het. Maar eigenlijk had ze het al veel eerder moeten weten. Ze was verliefd op Mats.
Ze waren gewoon samen een konijn aan het aaien en toch was dit het meest romantische dat Fleur ooit had gedaan. Niet dat ze al veel andere romantische dingen had gedaan. Geen enkele eigenlijk. Maar toch. Dit was een moment om nooit te vergeten.
De heldere, groene ogen van Mats keken haar vol levenslust aan. Ze twinkelden.


(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN')

(terug naar 'menu BOEKEN')