HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

HARTSVRIENDINNEN 1: "DANSVRIENDINNEN

Gesigneerd exemplaar "Hartsvriendinnen" HIER bestellen !!!


 

 

ALGEMENE INFO

HARTSVRIENDINNEN is een jeugdboekenreeks voor meisjes vanaf 9 jaar. In deze reeks volgen we de dagelijkse belevenissen van drie hartsvriendinnen: Hanne, Fleur en Amélie. Deze drie meisjes van twaalf kennen elkaar al van in de kleuterschool. Ze hebben samen voor dezelfde middelbare school gekozen omdat ze elkaar niet kunnen missen. Ook hun grote passie delen ze met elkaar: dansen. Na school chatten, bellen en sms'en ze voortdurend met elkaar.

Het eerste boek van HARTSVRIENDINNEN "DANSVRIENDINNEN", verscheen oktober 2015 bij Bakermat. Kristel Steenbergen verzorgde de illustratie op de cover en in het boek. "DANSVRIENDINNEN" is het eerste boek uit een meisjesreeks boordevol, liefde, romantiek en vriendschap. Het tweede deel verschijnt januari 2016 "EEN HART VOOR DIEREN".

   

STEEKKAART

 
 

Auteur:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Bakermat

Illustraties:

Kristel Steenbergen
Vormgeving: Nele Van Looveren

Genre:

Meidenboek, liefde, romantiek, vriendschap
Datum verschijning: oktober 2015

Uitvoering:

hardback

Formaat:

22,2x14,5 cm

Omvang:

125 blzn.

Prijs:

€ 12,95

Leeftijd:

9+ (8-13 jaar)

ISBN:

978 90 5924 142 8

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN)


KORTE INHOUD

De drie hartsvriendinnen Fleur, Hanne en Amélie besluiten om deel te nemen aan de danswedstrijd 'Danskoorts'. Als tijdens de voorrondes jaloezie de kop opsteekt, dreigt hun vriendschap in gevaar te komen. Het gaat van kwaad naar erger als er ook nog eens een jongen in het spel komt...

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN')


FRAGMENT

'En jij?' vroeg Fleur aan Hanne. 'Wanneer ga jij iets tegen Mats zeggen?'
'Ook vandaag.'
'Nerveus?'
'Een beetje kriebeltjes ja.'
Dat beetje kriebeltjes bleek een heel pak kriebeltjes te zijn. Toen Hanne tijdens de ochtendpauze naar Mats stapte, knikten haar knieën zo hard dat Fleur en Amélie het tot aan de overkant van de speelplaats konden horen. Hanne durfde veel en had vaak een grote mond, maar een jongen vertellen dat ze verliefd op hem was, was zelfs voor haar niet zo makkelijk.
'Je durft het! Je durft het! Je durft het! Je durft het!' herhaalde Hanne steeds opnieuw in gedachten tot ze bij Mats stond. Die zat alleen op een bankje een blikje cola te drinken en keek naar de andere jongens die aan het voetballen waren.
Hanne zette zich naast Mats op het afgeschilferde bankje. Haar hart bonkte in haar oren, zodat ze nauwelijks nog iets kon horen. Alleen maar gebonk en geruis van het bloed dat door haar hoofd stroomde.

(terug naar 'menu HARTSVRIENDINNEN')

(terug naar 'menu BOEKEN')